Hvad er pletblødning?

Generelt kan man sige at pletblødning er:

  • En lille blødning fra skeden
  • Pletblødning er ofte brunlig
  • Blødningerne er normalt ufarlige
  • De kan komme på alle tidspunkter i cyklussen

En pletblødning er en lille blødning fra skeden. Blødninger er ofte brunlige og så er de mindre end normale menstruationsblødninger. Ofte er blødningerne så små, at man ikke lægger mærke til dem, men det kan vise sig som brunt udflåd.

Uanset hvor du er i din cyklus, er der risiko for, at du får en, men du skal endelig ikke være bekymret. Pletblødninger er på ingen måde farlige, selvom de for de fleste kan være til stor gene.


Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Hvorfor får man pletblødninger?

Pletblødning kommer tit før menstruation, og kan også komme efter samleje. Her kaldes det kontaktblødning. Pletblødninger opstår også ofte, hvis du ikke har taget dine p-piller korrekt. Men denne velkendte bivirkning stopper oftest efter 3 måneder, såfremt du altså har indtaget dem korrekt. Med MinRecept sikrer du, at du altid har dine p-piller i postkassen, så du aldrig løber tør. Vi sørger nemlig for at sende dine p-piller eller minipiller kontinuerligt.

Her kan du læse goderåd, om køb af p-piller online og hvordan p-piller kan leveres på abonnement

Uregelmæssig menstruation eller pletblødninger?

Der er forskel på pletblødninger og uregelmæssig menstruation. Uregelmæssig menstruation er kroppen, der er ikke kan finde sin naturlige menstruationscyklus. Pletblødning kan skyldes mange andre ting.

For at være helt sikker på, at du er beskyttet mod graviditet, er det vigtigt, at du ikke holder pauser på andre tidspunkter end efter 21 dage med indtagelse af p-piller. Det betyder, at du heller ikke skal holde pause midt i din cyklus, selvom du oplever pletblødninger. Det er vigtigt, at du tager dine piller, præcis som du plejer.

Har du kraftig menstruation? Se hvordan p-piller kan hjælpe her

P-piller og pletblødning

Hvis du oplever, at du stadig får pletblødninger efter 3 måneder på p-piller, skal du søge råd hos din læge. Det kan nemlig hjælpe, hvis du skifter til en anden type p-piller. Din læge kan helt sikkert hjælpe dig med forskellige muligheder, så du kan slippe for at få dem, ligesom lægen helt sikkert kan give dig svar på, hvorfor du oplever disse. Som udgangspunkt hjælper p-piller på pletblødning, men måske skal du prøve et par forskellige typer, for at finde dem der virker bedst.

Her kan du læse mere om p-piller og blødninger