Hormonbehandling ved overgangsalder 

Alle kvinder kommer i overgangsalderen, og det er ikke muligt at skubbe den eller gøre den kortere. Det er en naturlig del af kvindens liv, selvom den for nogle kan være meget hård at komme igennem. For kvinder der oplever mange gener, er det muligt at vælge en medicinsk hormonbehandling. 

  • Symptomer kan nedsætte livskvalitet
  • Perioden varer mellem 1-10 år
  • Indtræder normalt i 45-55 års alderen
  • Der findes generel og lokal behandling

Få fast levering af din hormonmedicin!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Nogle kvinder mærker kun meget få gener i perioden, og derfor er det ikke nødvendigt for alle kvinder, at gå i medicinsk behandling. Andre rammes så hårdt, at dagligdagen kan være en udfordring, og livskvaliteten bliver dårligere.

Behandlingstyper for overgangsalder

Man kan dele de forskellige hormonbehandlinger op i to forskellige kategorier. Der er lokal og generel behandling. Den lokale behandling bruges normalt kun, hvis kvinden oplever lokale problemer i skeden eller i blæren. Det kan eksempelvis være problemer med tørre slimhinder i skeden. Lokalbehandling findes i forskellige former. Det kan enten være som tabletter eller gel. En anden mulighed kan være en lille ring, som sættes op i skeden. Lokalbehandling virker, som navnet antyder, kun lokalt omkring det område, som behandles. Generel hormonbehandling påvirker hele kroppen. Ved generel behandling tilføres der enten østrogen eller østrogen og gestagen i kombination. En generel behandling fås i tabletter, gel eller plastre. Tabletterne indtages oralt, mens gel og plastre sættes på huden, hvorefter det frigiver hormonerne gennem huden. Hvilken behandlingstype man skal vælge, kommer i høj grad an på, hvilke symptomer man oplever. Det er lægen eller en gynækolog, som er med til at fastsætte den endelige behandlingsform.

Vidste du, at du kan købe hormonmedicin online, og få det leveret lige til døren gennem vores service?

Hormonmedicin - enkelt eller kombinations-behandling

Når den endelige hormonbehandling er valgt i samråd med sin læge eller gynækolog, skal man finde den rette styrke. Der findes både høj og- lavdosis behandlinger. Når man starter på hormonbehandling, er den mest brugte styrke 1mg østradiol. Efter noget tid, kan man vurderer, om man har opnået den ønskede effekt. Viser det sig, at effekten er udeblevet, er det muligt at gå helt op til 4mg østradiol. Gennem hele behandlingsforløbet, er det ofte muligt at sætte dosisen ned hen ad vejen. Der er forskel på, om man har brug for både kunstig østrogen og gestagen. Det kommer an på, om man har fået fjernet livmoderen. Har man ikke fået fjernet livmoderen, skal man have en kombinationsbehandling. Det skyldes at der er øget risiko for livmoderkræft, hvis man tilføre østrogen uden at tilføre gestagen. Gestagen har en beskyttende virkning mod at udvikle kræft i slimhinden en livmoderen.

Vagifem er præparat til behandling af overgangsalder. Læs mere om Vagifem her