Cerazette minipiller

Hvis man af den ene eller anden grund, ikke kan tåle p-piller, er minipiller et alternativ. Cerazette minipiller anvendes som præventionsmiddel i Danmark. Cerazette er en højdosis eller moderne minipille. Fakta om Cerazette minipiller:

  • Pillerne indeholder kun desogestrel
  • Der indtages én pille om dagen
  • Pillerne skal indtages i samme tidsrum
  • Pillerne kan give bivirkninger

Cerazette indeholder et syntetisk hormon. Det er desogestrel, som er den syntetiske udgave af gestagen. Gestagen er et af de kvindelige kønshormoner. Da pillerne ikke indeholder østrogen, egner de sig bedre til nogle kvinder end almindelige p-piller.

Få Cerazette leveret direkte i din postkasse, og slip for turene til apoteket. Se hvordan her →


Få fast levering af dine minipiller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Sådan virker Cerazette

Cerazette indeholder desogestrel, som virker mod graviditet på to forskellige måder. Højdosis minipiller, eller moderne minipiller som de også hedder, virker ved påvirke forholdene i og omkring livmoderen samt ægløsningen. Desogestrel påvirker ægløsningen, så den helt udebliver. Uden ægløsning kan et æg ikke blive befrugtet, og udvikle sig i livmoderen. Skulle der, mod forventning, ske en ægløsning, så påvirker stoffet også slimen i livmoderen og livmoderhalsen. I livmoderhalsen bliver slimen så sej, at sædceller ikke kan trænge igennem. Yderligere bliver slimen i livmoderen påvirket, så et eventuelt befrugtet æg, ikke kan sætte sig ordentligt fast og udvikle sig. Denne type minipille påvirker flere forskellige processer i kroppen, så en graviditet bliver tæt på umulig. Minipiller beskytter op til 99% hvis de indtages korrekt.

Sådan starter du på minipiller

Hvis du ønsker at starte på minipiller, er der en række punkter som skal overholdes. For det første er det vigtigt, at du har været til konsultation hos din læge. Det frarådes at købe minipiller uden recept. Det medfører en øget risiko for at opleve alvorlige bivirkninger. Når du har fået en recept hos lægen, skal du starte korrekt på dit forløb. Den første minipille skal du tage på den første menstruationsdag i din kommende menstruation. Cerazette minipiller skal herefter indtages hver dag. Én minipille om dagen. Modsat almindelige p-piller, er der ingen pauser, hvor pillerne ikke skal tages. Det er vigtigt at pillerne indtages indenfor den samme time på døgnet. Sørg derfor for at få en god rutine med dem. Eksempelvis hver aften når du børster tænder. Ved at indtage din minipille om aftenen, mindsker du også risikoen for at opleve kvalme og svimmelhed.

Bivirkninger og fordele ved Cerazette

En af de store forskelle på minipiller og p-piller er, at minipiller kun indeholder ét virksomt stof. De indeholder ikke østrogen, og derfor en lavere risiko for at danne blodpropper. Hos kvinder der har haft blodpropper i nærmeste familie, er over 35 år eller er overvægtige, anbefales de typisk at bruge disse. Denne type prævention har den ulempe, at de er lidt mindre flexible hvad indgår indtagelsen. P-piller har en længere periode hvor de virker, så de behøves ikke at blive indtaget lige så præcist. Minipiller har en række mindre bivirkninger, som næsten er identiske med bivirkninger på p-piller. Kvalme, brystspændinger og hudproblemerne er nogle af de mest almindelige bivirkninger. De kommer normalt til udtryk i de første par måneder på pillerne. Herefter bliver de mildere eller helt forsvinder. Husk altid at få en konsultation hos din læge, hvis du vil starte.

Kender du forskellene på højdosis og lavdosis minipiller? Bliv klogere på dem her