Hvor sikre er minipiller?

Minipiller er en sikker form for beskyttelse mod graviditet. Sandsynligheden for ikke at blive gravid, hvis pillerne tages korrekt, er meget høj. Så sikre er minipiller:

  • Minipiller er over 99% sikre
  • Pillerne skal tages i samme tidsrum hver dag
  • Minipiller har generelt færre bivirkninger end p-piller
  • De beskytter ikke mod sexsygdomme

Få fast levering af dine minipiller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Minipillerne skal indtages på samme tidspunkt hver dag, og det kan godt være en lidt problematisk at huske. Dog skal det siges, at nyere former for p-piller er en smule mere “brugervenlige”. Man kan således strække marginen mellem indtagelsen en smule. Dog er det værd at bemærke, at man stadig skal være mere præcis omkring tidspunktet end ved indtagelse af p-piller.

Hvis man indtager minipillerne fuldstændig efter bogen, er man beskyttet mod uønsket graviditet i 99,5% af tilfældene.

Kender du forskellen på de to typer piller? Test din viden her

Minipiller skal tages hver dag

Hvor sikre er minipiller? Det kommer an på, hvordan pillerne benyttes. Det er vigtigt, at man tager minipiller på samme tid hver dag. Så er man sikker på at opnå den maksimale beskyttelse. Hvis man er mere end 3 timer bagud, kan man således ikke længere være sikker på, at man er beskyttet. Derfor anbefales det, at man bruger ekstra beskyttelse under samleje. Kvinder oplever hvert år at blive gravide, på trods af indtagelse af minipiller, da de ikke indtager minipiller korrekt.
Der sker hele tiden udvikling på markedet for prævention. De moderne minipiller – eller højdosis minipiller, som de bliver kaldt – skal stadig tages på samme tid. Du er stadig sikret, hvis der ikke går mere end 12 timer fra, at du skulle have taget din pille. Højdosis minipillerne indeholder et mere effektivt hormon, som virker mod graviditet på flere måder, end de andre minipiller på markedet.

Hvad hvis du glemmer en pille?

Beskyttelsen af minipiller er væk, hvis du har glemt at tage en i mere end 3 timer. Det er dog vigtigt, at du tager pillen, så snart du kommer i tanke om det, hvorefter du fortsætter, som du plejer. Vær opmærksom på, at du er nødsaget til at bruge ekstra beskyttelse – f.eks. kondom – i 7 dage efter. Hvor sikre er minipiller, er et spørgsmål om brugen af pillerne.

Vil du være sikker på, at du aldrig løber tør for minipiller, så kan det være en mulighed at få dem leveret. Med MinRecepts abonnementsløsning, bliver dine piller leveret direkte i din postkasse. Læs om det her

Hvornår kan du starte?

Med minipiller er det muligt at starte på alle tidspunkter i cyklussen. Hvis man starter mellem første og femte dag i blødningsperioden er man beskyttet fra man har indtaget den første pille. Hvor sikre er minipiller, kommer altså an på, hvornår man starter. Hvis man starter på andre tidspunkter, skal man dog være opmærksom på, at man skal bruge anden form for beskyttelse – f.eks. kondom – i de efterfølgende 7 dage. Hvor sikre er minipiller, skal vurderes ud fra hvor god brugen er til at huske, at tage pillerne.

Vil du vide mere om forskellen på minipiller og p-piller? Læs her