Uren hud hos kvinder

Minipiller er et præventionsmiddel, og er det næstmest brugte præventionsmiddel i Danmark. Minipiller indeholder, i modsætning til p-piller, kun hormonet gestagen. Uren hud er meget almindeligt hos kvinder omkring puberteten. Der kan være stor forskel på, hvor hårdt man bliver ramt. Nogle kvinder oplever kun små gener mens andre rammes hårdt af. Om minipiller og uren hud kan siges:

  • Uren hud opstår typisk omkring puberteten
  • Minipiller kan have indflydelse på uren hud
  • Nogle p-piller kan modvirke uren hud
  • Søg råd hos din læge hvis du oplever uren hud

Få fast levering af dine minipiller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Akne viser sig typisk som bumser i ansigtet, i nakken og på den øverste del af ryggen. For nogle kan det opleves som meget generende. Præcist hvorfor nogle kvinder rammes, mens andre mere eller mindre slipper, findes der ikke et svar på. Forskning peger på, at det er bestemt af kvindens gener. Man kan modvirke uren hud eller akne, ved at holde sin hud ren og give pleje.

Giver minipiller uren hud?

Minipiller kan give uren ud. Hvis man benytter minipiller, kan man opleve, at uren hud bliver mere tiltagende. Minipiller indeholder kun hormonet gestagen, og det er gestagen, som kan påvirke uren hud eller akne. Gestagen findes i stort set alle andre præventionsformer, men det er meget koncentreret i minipiller. Det er svært at vurdere, om minipiller er den direkte årsag til, at en kvinde får akne.

Det hænger sammen med, at kvinder ofte begynder på minipiller omkring puberteten. Oplever man pludseligt uren hud, efter man er startet på minipiller, og måske senere end puberteten, så kan man kontakte sin læge, for at høre om alternativer. Bruger du minipiller eller p-piller, så er det vigtigt at tage dem korrekt, ellers har de ingen virkning. Hvis du vil være sikker på, at du altid har dine p-piller eller minipiller, kan du få dem leveret på abonnement. Læs hvordan du gør her

Bruges p-piller mod uren hud?

Nogle p-piller kan bruges mod uren hud. Det er primært 3. og 4. generations p-piller, som bruges til behandling af akne hos kvinder. Hvis man er meget plaget af uren hud eller akne, kan p-piller være en løsning. Hos nogle kvinder, der oplever at være plaget af uren hud, kan det skyldes, at de har et højt niveau af det mandlige kønshormon.

Ved at bruge nogle typer p-piller, tilføres kroppen både gestagen og anti-androgener, der hæmmer produktionen af det mandlige kønshormon.  Det er altså ikke alle typer p-piller der hjælper. Sørg altid for tage en konsultation med din læge, hvis du oplever problemer med uren hud af minipiller. Husk på at det er meget almindeligt for kvinder omkring puberteten, at få uren hud.

Køb aldrig p-piller online uden recept

Selvom det for nogle piger kan være et meget generende problem med uren hud, må man ikke tro, at p-piller er løsningen. P-piller kan have en række langt værre bivirkninger, og må ikke indtages uden en forudgående konsultation med sin læge. Det kan virke fristende at købe p-piller online uden recept, men det frarådes på det kraftigste.

Kender du til konsekvenserne ved at købe medicin online uden recept? Læs advarslerne her