Hvad er forskellen på minipiller?

Overordnet kan man sige, at der er forskel på minipiller. Der findes to forskellige typer minipiller. De bliver kaldt to forskellige ting, og det kan være med til at forvirre. Lavdosis minipiller bliver også kaldt  traditionelle minipiller. Højdosis minipiller bliver kaldt for de moderne minipiller. Begge typer indeholder hormonet gestagen, men i forskellige variationer. Pillerne har indvirkning på slimen i livmoderhalsen men også ægløsningen.


Få fast levering af dine minipiller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Det er forskellen på minipiller:

  • Begge typer indeholder gestagen
  • Højdosis piller kaldes også moderne minipiller
  • Lavdosis piller kaldes også traditionelle minipiller
  • Der er ikke mere gestagen i højdosis minipiller

Kender du andet til minipiller end forskellen på de to typer? – Kig her og tjek

Traditionelle minipiller - Lavdosis minipiller

Lavdosis minipiller var den første type minipille der kom på markedet. Lavdosis minipiller indeholder gestagen, og deres svangerskabsforebyggende effekt viser sig ved påvirkning af slimen i livmoderhalsen. Slimen bliver sej således at sædceller ikke kan trænge igennem. Sæden bevæger sig fra skeden og ind i livmoderhalsen, og videre op i livmoderen. Ved lavdosis minipiller, stoppes sædcellerne i livmoderhalsen, og der kan således ikke ske en befrugtning af et æg.

Hos nogle kvinder bevirker lavdosis minipiller også, at selve ægløsningen hæmmes. Ægløsningen kan også helt ophøre. Cirka halvdelen af kvinder vil opleve denne effekt. Det er ikke farligt, og ægløsningen bliver naturlig igen kort efter ophør på minipiller. Hos de kvinder hvor ægløsningen hæmmes, vil de opleve at menstruationen helt eller delvist ophøre.

Stiger din vægt af minipiller, eller er det en myte? Find svaret her

Moderne minipiller - højdosis minipiller

De moderne minipiller er de nyeste på markedet, og de differentiere sig fra de traditionelle piller, ved at gestagenet er anderledes. Højdosis minipiller indeholder ikke mere gestagen end de andre. Den anvendte type gestagen er dog mere effektivt og har en længere virkningstid. De moderne minipiller gør slimen i livmoderhalsen sej og uigennemtrængelig. Samtidigt hæmmer de ægløsningen mere effektivt end traditionelle.

Flere vil derfor opleve, at deres menstruation delvist eller helt udebliver. Når der ikke sker en ægløsning, vil der ikke komme en menstruation. For nogle kan det virke utrygt, at de ikke får deres menstruation, og derfor vælger de at bruge de traditionelle piller.

Hvad er fordelene ved højdosis minipiller?

Højdosis minipiller har en stor fordel i forhold til de traditionelle piller. Lavdosis minipiller skal tages meget præcist hver dag. Helst inden for den samme time, og max inden for 3 timer. Det er altså let at komme til tage sin minipille for sent. De moderne minipiller skal også helst tages inden for den samme time hver dag. Dog kan de indtages op til 12 timer senere, og du vil stadig være beskyttet mod graviditet. Derfor vælger mange at benytte de moderne minipiller.

Vil du have dine minipiller leveret direkte i postkassen? Læs hvor let det er