Menstruation og minipiller

Omkring halvdelen af kvinder, som tager mini piller, får menstruation som normalt. De får deres ægløsning og derved også en menstruation, når det ubefrugtede æg skal ud. Tager du minipiller over en længere periode, kan du opleve, at menstruationen bliver mildere, uregelmæssig og måske, på et tidspunkt, helt forsvinder.

  • Cirka halvdelen af kvinder på minipiller får deres menstruation
  • Minipiller indeholder kun gestagen
  • Ægløsning kan helt eller delvist forsvinde
  • Gestagen i minipiller kroppens produktion af progesteron

Få fast levering af dine minipiller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Når du benytter mini piller, tilføres kroppen gestagen, som erstatter progesteron. Progesteron er kroppens eget hormon. Kroppen fortsætter med at producere østrogen, der er det kvindelig kønshormon. Fordi kroppen stadig producerer østrogen, vil cirka halvdelen af kvinder på minipiller opleve, at de får deres menstruation som de plejer. Den anden halvdel af kvinder på mini piller vil opleve, at deres ægløsning helt eller delvist forsvinder. Derfor vil de opleve uregelmæssigheder i forhold til deres menstruation. Det er ægløsningen, som er afgørende for, hvornår ens menstruation kommer. Det kan hos nogle kvinder variere meget.

Bruger du minipiller? Du kan få dem leveret på abonnement, og slippe for turene til apoteket – Se hvor nemt her

Effekten af længerevarende brug af minipiller

Når man har benyttet mini-piller over en længere periode, vil mange kvinder opleve, at deres menstruation bliver mildere og mildere og med tiden, måske helt udebliver. Det sker fordi at slimhinden i livmoderen, med tiden, bliver tyndere. Efter en periode kan det betyde, at kroppen ikke frastøder den hver gang der er ægløsning. At din menstruation ikke kommer, kan også betyde en graviditet. Er du det mindste i tvivl, anbefales det at du tager en graviditetstest.

Pletblødninger

Din slimhinde i livmoderen kan bløde på tilfældige tidspunkter, når du bruger minipiller. Det er fordi minipiller kan påvirke slimhinden i livmoderen, så du på et hvilket som helst tidspunkt i din cyklus, kan opleve at bløde fra skeden – ligesom en normal menstruation. Ligesom på p-piller, kan man opleve pletblødninger, som har en brunlig farve. Ofte kan disse blødninger lugte lidt anderledes end normalt blod.

Op mod halvdelen af kvinder på minipiller har pletblødninger, men dette skyldes ofte at de ikke tager pillerne korrekt. Minipiller skal tages indenfor samme time hver dag, eksempelvis klokken 22 inden man går i seng hvér aften, ellers er man ikke ordentligt beskyttet og kan opleve pletblødninger. Pletblødninger er i de fleste tilfælde helt ufarlige, og kan forekomme på alle tidspunkter i din cyklus.

Køber du minipiller online? Sammenlign online apoteker her først