Vægtøgning minipiller

Kvinder i teenageårene er ofte fokuseret på deres vægt, og frygter at de tager på, hvis de starter på minipiller. Trods megen forskning på området, er der ikke bevist en direkte sammenhæng mellem minipiller og vægtøgning hos kvinder. Her er nogle fakta om minipiller vægtøgning.

  • Minipiller giver ikke vægtøgning
  • Vægtøgningen kommer naturligt i puberteten
  • Minipiller kan give bivirkninger
  • For nogen er minipiller bedre end p-piller

Det er helt naturligt at kvinder tager på i løbet af puberteten og teeangeårene. Piller får i nogle tilfælde, skylden for at være årsagen hertil, og derfor stopper kvinder med at benytte minipillerne. Minipillerne kan forårsage andre bivirkninger, som er bevist, men vægtøgning er ikke en af dem.

Du kan læse om bivirkningerne, som mini piller kan give her; Minipiller og bivirkninger


Få fast levering af dine minipiller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Graviditet

Finder du pludseligt ud af, at du er blevet gravid, skal du stoppe med at tage minipillerne med det samme. Det skal dog siges, at det ikke decideret er farligt for dig eller for dit barn – der er derfor ingen grund til bekymring, hvis du har taget minipiller det første stykke tid af din graviditet.

Det hænder, at kvinder på minipiller bliver gravide, da de simpelthen ikke får taget deres piller korrekt – eksempelvis ved ikke at tage pillerne indenfor samme time hver dag. Det viser sig faktisk at 5 ud af 100 kvinder der dagligt benytter pillerne, får en uventet graviditet.

Allerede 3 dage efter barnets fødsel, kan du påbegynde indtagelse af minipiller igen, også selvom du ammer. Du må dog ikke starte op igen, før modermælken er løbet til brystet. Minipillerne vil ikke påvirke modermælken, hvilket er hvorfor, man anbefaler minipiller som prævention til gravide, og ikke p-piller. Du er beskyttet mod graviditet allerede 7 dage efter opstart af dine minipiller igen.

Vidste du, at du kan få dine minipiller leveret direkte i postkassen? Se hvordan her