Femicept p-pille

Femicept p-piller anvendes som prævention i Danmark. Den er kategoriseret som en kombinations p-pille. Grunden til at den er meget populær, er den lave pris. Femicept beskytter mod graviditet. Fakta om Femicept:

  • Pillen indtages oralt
  • Indtages i 21 dage hvorefter der er 7 dages pause
  • Beskytter 99% ved korrekt indtagelse
  • Indeholder 2 forskellige hormoner

For at opnå den bedste virkning, er det vigtigt at pillerne indtages korrekt. Det anbefales at piller tages indenfor samme tidsinterval hver dag, i 21 dage i streg. Herefter kommer 7 dages pillefri periode.


Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Hvad indeholder Femicept?

Femicept er en kombinations p-pille. Denne type p-piller indeholder to forskellige slags syntetiske hormoner. Denne type p-pille indeholder Ethinylestradiol og levonorgestrel. Ethinylestradiol er syntetisk østrogen, mens levonorgestrel er syntetisk progesteron. Når de indtages og bliver optaget i kroppen, erstatter de kroppens naturlig produktion af østrogen og levonorgestrel. Progesteron påvirker kvindens ægløsning. Når levonorgestrel bliver indtaget, forvirrer det kvindekroppen, så den tror, at der har fundet en ægløsning sted. Den naturlig ægløsning kommer derfor ikke. Når ægløsningen ikke kommer, er der ikke noget æg, som kan befrugtes af en sædcelle. Ethinylestradiol, som er det syntetiske østrogen, påvirker slimhinden i livmoderen. Skulle der ske en befrugtning af et æg, vil det være tæt på umuligt for det befrugtede æg, at sætte sig fast i livmoderen. Når ægget ikke kan fastsætte sig i livmoderen, kan der ikke ske en udvikling. Denne type p-pille virker altså mod graviditet på to forskellige måder, hvilket gør Femicept utrolig sikker.

Vil du købe Femicept med levering til døren? Se mere om det her

Sådan indtages Femicept

For at opnå den bedste beskyttelse, er skal du følge anvisningerne fra din læge. Normalt indtages én piller hver dag. Det anbefales at indtage p-pillen indenfor sammen tidsrum hver dag. Helst inden for samme time på dagen. Pillen indtages oralt og kan let skylles ned med et glas vand. De skal synkes hele. Normalvis tager man pillerne 21 dage i streg, hvorefter der holdes 7 pillefrie dage. I den pillefrie periode kommer der ofte en menstruationslignende blødning. Femicept kan give bivirkninger som kvalme og svimmelhed. For at mindske sandsynligheden for det, kan de indtages lige inden sengetid. Det er muligt at springe den pillefrie periode over. Det gøres helt enkelt ved at fortsætte med at indtage p-piller. Sørg altid for at have forhørt dig hos din læge inden du vælger at springe dine pillefrie pauser over.

Bivirkninger ved Femicept

Der kan ved denne type p-pille forekomme bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger er hovedpine, kvalme og pletblødningslignende blødninger. Hos kvinder der bruger denne type p-pille, kan der også opleves svimmelhed, humørsvingninger og spændinger i brysterne. De fleste af bivirkningerne vil opleves i de første 1-2 måneder. Herefter vil de som oftest aftage og måske helt forsvinde. Oplever man kraftige bivirkninger indenfor den første periode på p-piller, skal man kontakte sin læge.

Læs mere om generelle bivirkninger ved brug af p-piller her