Får jeg pletblødninger eller gennembrudsblødninger ved brug af p-piller?

Pletblødninger er oftest ufarlige og kan forekomme indenfor de første par måneder, efter man er startet på p-piller. Man vil også kunne opleve pletblødninger, hvis man har glemt at tage en p-pille. Disse bivirkninger og blødninger kan p-piller give, alt efter hvordan du benytter p-pillerne. Bivirkningerne ses normalt i de første tre måneder, hvorefter de forsvinder.

  • Pletblødninger
  • Gennembrudsblødninger
  • Kvalme og ubehag
  • Brystspændinger
  • Hovedpine

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Pletblødninger og gennembruds-blødninger

En pletblødning er en lille blødning, hvor imod en gennembrudsblødning, minder meget om en normal menstruationsblødning. Disse blødningsforstyrrelser kan også opstå, hvis man ikke har taget sine p-piller korrekt. Det er derfor helt almindeligt og opleves af mange der bruger p-piller.

Pletblødninger kan opstå når som helst i din cyklus, hvor du normalvis ikke holder pause fra dine p-piller. Man kan kende en pletblødning på den brunlige farve og den lille mængde det forekommer i.

Gennembrudsblødninger kan ligesom pletblødninger opstå på tidspunkter hvor du ikke holder pause, men kan være utroligt generende, da blødningsmængden er større og man ikke altid har bind eller tamponer på sig.

Ved du at minipiller kan virke anderledes i kroppen? Læs om minipiller her

Stopper blødnings-forstyrrelserne?

Disse blødningsforstyrrelser ophører oftest indenfor de første 3 måneder på p-piller, hvis pillerne tages korrekt. Husk du ikke må holde pauser på andre tidspunkter end planlagt, selvom du oplever pletblødninger etc. Du vil nemlig ikke være beskyttet, hvis du holder andre pauser udover de sædvanlige.

Hvis du glemmer at hente dine piller, tilbyder MinRecept en service, der gør det muligt at få sine piller tilsendt automatisk. Dette sparer dig både for turen til apoteket og for de situationer hvor du står uden p-piller.

Du kan kontakte egen læge, hvis du er urolig over dine blødningsforstyrrelser. Det er vigtigt at oplyse din læge om hvordan du har taget dine piller, så lægen er gjort opmærksom på uregelmæssige indtagelse – eksempelvis hvis du har glemt en pille. Det kan ofte hjælpe at skifte til en anden type p-piller, snak derfor med din læge om hvilke muligheder der er, for at komme af med de uregelmæssige blødninger.