Alder og p-piller

Størstedelen af piger begynder først at bruge p-piller, når de har haft deres første menstruation og har haft sex. Selvom du ikke er aktiv seksuelt, så er der stadig andre grunde til at starte med at benytte dem. Disse effekter kan p-piller have, og bruges normalt når:

  • Pigen har fået sin første menstruation
  • Har menstruation og er seksuelt aktiv
  • P-piller kan lindre menstruationssmerter
  • P-piller kan bruges mod uren hud
  • Er man under 15 år kræves godkendelse fra en værge

På nogle virker p-pillerne smertelindrende på menstruationssmerter og nedsættende på akne. Da pillerne er et præventionsmiddel, tilbydes p-piller dog som udgangspunkt ikke til piger, der ikke har fået menstruation eller som ikke er seksuelt aktive. Der som udgangspunkt ikke nogen grænse for, hvornår en kvinde må starte. Det anbefales at vente til, at en pige har vænnet sig til sin cyklus.


Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Hvornår kan du få p-piller?

Er du under 15 år, er det ikke tilladt for din læge at udskrive præventionspiller til dig. Det kræver at dine forældre bliver underrettet om det, og giver deres accept. Selvom du er over 15 år, kan det være en god ide, at fortælle dine forældre om det. Så ved de, at du er seksuelt aktiv eller at du ønsker at styre din menstruation bedre. Der findes også en grænse for, hvor længe du kan benytte pillerne. Det anbefales nemlig ikke, at kvinder over 35 år fortsætter på ppiller. Dog er der nogle kvinder, der fortsætte med at bruge dem frem til overgangsalderen.

Her kan du læse om p-piller og indholdstofferne

Fortæl andre at du benytter p-piller

Da p-pillerne kan give en række bivirkninger, er det også en god ide at fortælle dem om det, da de så kan være opmærksom på disse bivirkninger. Det kan være humørsvingninger, depression eller i værste tilfælde blodpropper. Er du mellem 15 og 18 år, er det op til din læge at vurdere, om vedkommende mener, at dine forældre skal inddrages. De læge vil gøre det bedste for dig, og hvis vedkommende på den ene eller anden måde vurderer, at de bør vide det, fortæller han det. Er du over 18 år, er det helt din egen beslutning, om dine forældre skal inddrages. Igen anbefales det, således at de kan være opmærksomme på bivirkninger.

Her kan du læse mere om bivirkninger ved p-piller eller specifikt om påvirkning af menstruation