Hvornår skal p-piller tages?

Først og fremmest er det vigtigt, at have talt med sin læge, inden man indtager p-piller. Tager man dem uden at have en recept, er der øget risiko, for at opleve bivirkninger. Der findes mange forskellige typer på markedet, og det er ikke sikkert, at alle passer til din krop. Sådan tager du p-piller:

  • P-piller skal tages på samme tid hver dag
  • Man kan starte når som helst i ens cyklus
  • P-piller skal indtages i 7 dage for at beskytte ordentligt
  • P-piller kan tages på alle tidspunkter af døgnet

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Køb aldrig p-piller online uden en recept. Anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen er, at man skal undgå at købe medicin fra udenlandske hjemmesider. Selvom hjemmesiden er på dansk, kan den være ejet af et udenlandsk firma.

Vil du købe p-piller online, kan du læse mere om det her. Det er vigtig information.

Find rutinen med dine p-piller

For at du kan opnå den bedste effekt af dine p-piller, skal de helst indtages på samme tid hver dag. Du bestemmer selv tidspunktet på dagen, altså om det er morgen, middagen eller aftenen, at du vælger at tage din pille. For at gøre det lettere for dig at overholde tidspunktet, anbefales det, at du gør det til en daglig rutine. Du kan eksempelvis tage dine piller om morgenen, når du børster dine tænder eller sammen med anden medicin, som du skal tage hver dag.

Hvis du lige er startet og skal ind i rutinen, findes der også forskellige apps til din smartphone, som kan huske dig på det. Husk også at holde styr på, hvor mange blisterpakker og tabletter du har tilbage. Til dette kan du bruge MinRecepts service. Her får du altid dine p-piller leveret i din postkasse, og en påmindelse når det er tid til at forny din recept.

Kan man indtage for mange p-piller? Det spørger mange om. Bliv klogere lige her

Sådan skal du starte på p-piller

Når du skal starte dit forløb, kan du starte når som helst i din cyklus. Har du menstruation og starter op inden for de første 5 dage af din menstruationsperiode, er du optimalt beskyttet fra første dag. Starter du først senere i din cyklus, er du nødt til at tage p-pillerne i minimum 7 dage, før du er beskyttet. I den periode skal du bruge anden prævention, for at være beskyttet mod graviditet. Husk at du ved brug af denne type prævention, kun er beskyttet mod graviditet. Skal du beskyttes mod forskellige sygdomme, skal der bruges en anden prævention. Det er kun kondom, som beskytter optimalt.

Kender du til alle præventionsformer? Du kan læse mere om forskellige typer prævention på markedet, lige her.

Er du tvivl omkring brug af p-piller kan du søge information i flere af artiklerne her siden, eller kontakte din læge.