Kan man tage for mange p-piller?

Man kan tage for mange p-piller. Det kan have nogle bivirkninger, men det er som udgangspunkt ikke skadeligt. Det er vigtigt, at du fortsætter med at tage dine piller, selvom nogle af bivirkningerne viser sig, ellers kan du risikere, at du ikke er ordenligt beskyttet. Omkring at man har taget for mange p-piller kan der nævnes:

  • Man kan tage for mange p-piller
  • Det er ikke direkte farligt
  • For mange p-piller kan give kvalme og ubehag
  • Indtagelse af for mange p-piller kan give pletblødning

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Har du taget for mange p-piller, kan det eksempelvis give pletblødninger. På samme måde hvis du glemmer at tage en p-pille eller på en eller anden måde forstyrrer din cyklus. Udover dette, kan du få kvalme og i særlige tilfælde kaste op. Det er vigtigt at pointere, at de ovenstående bivirkninger, ikke kommer ved at tage ppiller i en længere periode. De kan opstå, hvis man tager flere end én p-pille om dagen.

Det er vigtigt at pointere, at det ikke er skadeligt at tage flere ppiller på én gang. Der er derfor ingen grund til panik, hvis du eksempelvis er kommet til at tage to på én dag. Husk dog på ikke at springe p-pillen over næste dag, hvis du har spist to dagen forinden. Det kan ske, hvis du allerede havde spist din daglige p-pille. Dernæst, skal du tage dine p-piller som du plejer i resten af cyklussen.

 

Vil du have dine p-piller på abonnement, kan du læse om, hvordan det fungerer her.

Har du taget to p-piller på en dag?

Hvis det forholder sig sådan, at du er kommet til at spise en p-pille for meget, skal du huske dig selv på, at tage din p-pille for eksempelvis torsdag, hvis du har spist p-pillen for onsdag dagen forinden. Bag på din blister-pakke finder du som regel dagene printet under hver p-pille, lav derfor en smart løsning der gør, at du husker at tage den rigtige p-pille efterfølgende.

Er du urolig, fordi du er kommet til at tage for mange ppiller, kan du henvende dig til din læge, eller på apoteket for mere information.

Kan p-piller give uren hud? Find svaret her

Glemt at tage en p-pille?

Har du glemt at tage en p-piller, kan du tage to p-piller dagen efter. Du mindsker risikoen for at få kvalme og trang til at kaste op, hvis du indtager din pille med kun nogle timers mellemrum samme dag. Det er vigtigt at du fortsætter i din normale cyklus med ppiller, selvom du har taget to piller på en dag. Ellers er der en risiko for, at du ikke er ordentligt beskyttet mod graviditet.

Det er vigtigt at man tager sine p-piller korrekt. Det gælder både, at man kun tager én pille om dagen, men også at man sørger for, at man altid har sine piller, så man ikke løber tør, og pludseligt får en ufrivillige pause i sin cyklus.