Kan man skifte p-piller?

Hvis du tager p-piller, er det ikke noget problem, at skifte p-piller mellem de forskellige mærker. Der findes rigtig mange forskellige mærker på markedet, ligesom der findes 4 forskellige generationer af p-piller.

  • Man kan let skifte p-piller
  • Skift af p-pille generation kræver lægebesøg
  • Bivirkningerne kan være forskellige mellem p-piller
  • P-piller af samme generation indeholder samme aktive stoffer

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Alle piller fra samme generation, har præcis de samme indholdsstoffer og den samme mængde af stofferne. Der findes 2., 3. og 4. generations p piller på markedet nu. Det starter ved 2. generation, da 1. generation er udgået for mange år siden. Når du benytter p-piller og skal hente dem på apoteket, eller få dem leveret af MinRecept, er din recept afgørende. Det der står på din recept, viser nemlig, hvad apoteket eller MinRecept må tilbyde dig.

Nogle p-piller virker mod PCOS. Læs mere om PCOS behandling

Din recept er afgørende

Viser recepten at du kun må få udleveret præparatet, som din læge har udskrevet er du låst. Det ikke muligt at få udleveret andet. Skulle du være så uheldig, at apoteket har udsolgt af lige netop dette præparat må du vente, til de er på lager igen, eller gå til et andet apotek.

Står der på din recept at det ordinerede medicin må substitueres, giver det muligheder. Det tilladt for apoteket eller MinRecept at udlevere et tilsvarende produkt som det din læge har ordineret til dig. Ved henvendelse til apoteket eller ved brug af MinRecept, spørger vi altid, om du ønsker at få udleveret det billigste alternativ, til det din læge har ordineret. Det er ikke tilladt at udlevere p-piller fra en anden generation, end den der står på recepten. Hvis du ønsker at skifte generation af ppiller, eller har det bedst med et bestemt mærke, så kan du sige det til din læge. Det vil herefter fremgå af din nye recept.

Læs mere om p-piller og hvordan de virker her

P-piller på abonnement

Vælger du at få dine p-piller leveret af MinRecept, foregår håndteringen på præcis samme måde, som hvis du handler på et apotek. Det er faguddannet personale, der behandler din ordre. Det betyder at vi ikke udleverer medicin, hvis ikke du har en gyldig recept. Se her hvordan du kan få dine p-piller leveret på abonnement