Malonetta beskytter mod graviditet

Malonetta p-piller har været på markedet for p-piller længe i Danmark. Den hører til 2. generations piller, og er i samme kategori som Femicept, Anastrella og Cilest. Der er 21 piller i hvert blisterark og 3 blisterark i hver pakke. Om Melonetta kan der nævnes:

  • Melonetta p-piller hører til 2. generation
  • Været på markedet længe i Danmark 
  • Pillerne indtages en gang dagligt i 21 dage
  • P-piller er det mest brugte præventionsmiddel i Danmark

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Det indeholder Malonetta

Malonetta er en kombinations p-pille. De aktive virkningsstoffer i pillen er Ethinylestradiol og Levonorgestrel, og det er de samme virkningsstoffer som i Femicept og Rigevidon. Pillerne tages normalt 21 dage i træk, hvorefter der holdes 7 dages pause. I de 7 dages pause kommer menstruationen. Selvom man ikke indtager pillerne i de 7 dage, er man stadig  Det er muligt at springe sine pauser over, men det kræver en aftale med sin læge. Malonetta findes kun i en styrke, som har 150mg ethinylestradiol og 30 levonorgestrel. Denne generation p-pille er en af de mest anvendte, fordi mange persontyper kan tåle dem. Er man kraftigt overvægtig, ryger meget eller har haft blodpropper i nærmeste familie, anbefales det ikke at, at man anvender denne generation. Det samme gælder, hvis man er over 35 år. I samråd med sin læge, vurderes om man kan tåle Malonetta p-piller.

Vil du være sikker på at have dine p-piller? – Få dem leveret automatisk! Se her

Sådan starter du på minipiller

Hvis du ønsker at starte på minipiller, er der en række punkter som skal overholdes. For det første er det vigtigt, at du har været til konsultation hos din læge. Det frarådes at købe minipiller uden recept. Det medfører en øget risiko for at opleve alvorlige bivirkninger. Når du har fået en recept hos lægen, skal du starte korrekt på dit forløb. Den første minipille skal du tage på den første menstruationsdag i din kommende menstruation. Cerazette minipiller skal herefter indtages hver dag. Én minipille om dagen. Modsat almindelige p-piller, er der ingen pauser, hvor pillerne ikke skal tages. Det er vigtigt at pillerne indtages indenfor den samme time på døgnet. Sørg derfor for at få en god rutine med dem. Eksempelvis hver aften når du børster tænder. Ved at indtage din minipille om aftenen, mindsker du også risikoen for at opleve kvalme og svimmelhed.

Sådan anvendes Malonetta p-piller

Da Malonetta p-piller er  2. generations p-piller, indtages den normalt på traditionel vis. I hver pakke er der 21 p-piller fordelt på 3 blisterark. Pillerne tages kontinuerligt i 21 dage, hvorefter der holdes en pause på 7 dage. I denne pillefrie får man sin menstruationsblødning. Selvom man ikke tager nogle piller i 7 dage, så er man stadig fuldt beskyttet mod graviditet. Pausen må dog aldrig være mere end 7 dage, men det er muligt at gøre den lidt kortere. Pillerne skal helst indtages indenfor samme tidsrum hver dag, og derfor er det en god ide at finde en rutine. Pillerne kan give lette bivirkninger, når de indtages, såsom kvalme, mavesmerter og hovedpine. Derfor indtager mange deres p-piller lige inden sengetid, eller sammen med et måltid. Begge dele kan nemlig lindre disse bivirkninger. Der må max være en tidsforskel på 12 timer, fra hvornår man normalt indtager pillerne på dagen.

Bivirkninger ved Malonetta

Ligesom ved andre mærker og generationer inden for p-piller, kan man opleve bivirkninger, når man anvender disse. De fleste bivirkninger er i den milde ende, men kan stadig opleves som værende ubehagelige. Af de milde bivirkninger kan nævnes: Kvalme, hovedpine, mavesmerter og ømmebryster/brystspændinger. De fleste af bivirkningerne opleves som kraftigst i de første 3 måneder. Herefter vil de som regel aftage, og kun opleves periodevis. P-piller øger risikoen for blodpropper, og det er den største bivirkning. Det er derfor vigtigt, at oplyse lægen om, hvis der har været blodpropper i nærmeste familie. Generelt er det vigtigt, at have en god dialog med sin læge omkring opstarten og brugen af hormonel prævention. Oplever man, i stigende grad, nogle af de ovenstående bivirkninger, så skal man altid kontakte sin læge. Det frarådes på det kraftigste at købe p-piller uden recept.

Læs her hvorfor det ikke er en god ide, at købe p-piller uden recept.