Microgyn anvendes som prævention 

Microgyn er en klassisk p-pille der indtages i 21 dage, hvorefter der holdes en pause på 7 dage. Pillen indeholder de to aktive stoffer, levonorgestrel og ethinylestradiol. Microgyn tilhører 2. generation af p-piller.

  • Microgyn indtages oralt
  • Cyklussen er 21 dage og 7 dages pause
  • Korrekt avendelse giver 99,4% beskyttelse
  • P-pillen indeholder to aktive stoffer

Få fast levering af dine p-piller

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Som ved alt andet medicin, er det vigtigt at pillerne indtages korrekt. Der skal indtages en pille hver dag. Pillen skal tages indenfor samme tidsrum på dagen for at opnå den bedste virkning. Efter de 21 dage holdes der normalt 7 dages pause. Alternativt kan man fortsætte med at tage microgyn uden pause, men det kræver en samtale med sin læge først.

Indholdet i Microgyn

Microgyn er en kombinations p-pille. Kombinationspiller indeholder to slags hormoner. De to hormoner er syntetiske, og hedder Levonorgestrel og Ethinylestradiol. Ethinylestradiol er østrogen i en syntetisk udgave. Levonorgestrel progesteron i syntetisk form. Når pillerne indtages, bliver de optaget i kroppen. Her fungerer de som erstatning for kroppens produktion de to hormoner. Progesteron har indflydelse på kvinders ægløsning. Når levonorgestrel indtages, påvirker det kroppen, således at den tror, at der er sket ægløsning. Derfor kommer den narturlige ægløsning slet ikke. Uden en ægløsning er det ikke muligt at befrugte et æg. Ethinylestradiol, det syntetiske østrogen, har en effekt på kvindens slimhinde i livmoderen. Sker der en befrugtning af et æg, er det umuligt for det befrugtede æg, at sætte sig i livmoderen. Æggets udvikling sker i livmoderen. Hvis ikke det kan fastsætte sig, kan ægget ikke udvikle sig til et foster. Microgyn p-piller virker mod graviditet på to måder.

Microgyn kan leveres automatisk lige til din dør – Se hvordan du gør her

Sådan bruges Microgyn

For at opnå korrekt beskyttelse, er det er vigtigt at følge anvisningerne fra ens læge. Normalt tager man én pille hver dag. P-pillen skal indtages omkring samme tid hver dag, og gerne indenfor den samme time. P-piller indtages oralt med en smule vand eller lignende. Den normale cyklus er, at man indtagerne piller i 21 dage. Efter de 21 dage med p-piller, holder man en pillefri periode på 7 dage. Det er i denne pillefrie periode, at man normalt får en blødning, der minder om en menstruation. Microgyn kan give nogle bivirkninger, som mange af de andre p-piller også kan. De mest almindelige er kvalme, hovedpine og svimmelhed. Tager man sine p-piller inden sengetid, kan man opleve, at bivirkningerne simpelthen soves væk. Hvis du vil springe menstruationspauserne over, er det muligt, men forhør dig altid hos din læge.

Microgyn og bivirkninger

Når man tager microgyn, kan der opleves en række bivirkninger. De almindelige bivirkninger er hovedpine, kvalme og hos nogle pletblødninger. Ud over disse tre bivirkninger, kan kvinder, der anvender microgyn, også opleve svimmelhed og spændinger i brysterne. Disse bivirkninger vil typisk forekomme i de første par måneder. Efter de første par måneder vil de normalt aftage. For nogle kvinder forsvinder de helt. Opleves der bivirkninger, som tager til i styrke, og som forekommer hyppigere og hyppigere, er det vigtigt, at man kontakter sin læge. 

Kender du til alle bivirkninger på p-piller? Bliv klog på dem her