Læs alt om p-piller menstruation

Der er forskel på din menstruation, når du ikke benytter p-piller, og når du benytter dig af pillerne. Når du ikke bruger p piller kommer menstruationen, når et æg ikke er befrugtet, og skal forlade din krop. Når du benytter p-piller, sker der ofte ikke en ægløsningen. Blødningen, som minder om en menstruationsblødning, er egentlig din slimhinde fra livmoderen, som har revet sig løs fra livmoderen. P-piller menstruation sker når niveauet af hormoner falder i kroppen under pausen i pillerne. Her løsriver livmoderslimhinden sig, og udskillelsen sker umiddelbart bagefter.  Hvis du ikke får din blødning, kan det betyde, at du er blevet gravid, og det er derfor en god ide, at tage en graviditetstest.

Normalt bløder en kvinde omkring 30-45 milliliter i løbet af menstruationsperioden på 3-7 dage. Når du har benyttet p-piller over en længere periode, er det normalt, at du bløder mindre og mindre. Det er en af fordelene ved p-piller menstruation. Det er der dog ingen garanti for, da blødningen svinger meget fra kvinde til kvinde. Undlader du at holde pause, når du er på p piller, kan der ske gennembrudsblødninger. Sker der en gennembrudsblødning, kan du tage det som et signal fra kroppen om, at det er tid til at holde en pause. Her er det normalt med 3-5 dages pause. I starten kan der være uregelmæssig menstruation på p-piller, men det går normalt over efter 3 måneders brug af pillerne. Menstruation p-piller må ikke vare mere end 7 dage. Så skal du tage p-piller igen.

Læs mere om p-piller og indholdstoffer her


Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

P-piller og manglende menstruations-blødning

Kvinder får normalvis en blødning, når de holder en pause i deres cyklus med p-piller. Det skyldes ikke, at det ubefrugtede æg skal udskilles, som ved en normal menstruation. Blødningen opstår fordi kroppen udskiller slimhinden fra livmoderen. Slimhinden river sig løs, når mængden af de kvindelige hormoner falder, og det gør den, når du stopper med at tage p-pillerne. P-piller menstruation kan derfor ikke betegnes som menstruation, men der i mod en lille blødning. Hos de fleste kvinder bliver slimhindens struktur og tykkelse forandret, og det passer med cirka 21 dage, hvorefter den kan løsrive sig. Hos nogle kvinder sker det dog, at denne proces er langsommere. Det gør, at slimhinden ikke er tyk og tung nok til at løsrive sig, før ved næste pause eller endnu senere. P-piller menstruation eller blødning på p-piller, giver den samme fornemmelse, og kan have samme gener, som en rigtig menstruation.

Benytter du p-piller? Læs hvordan du får dem leveret i postkassen her

Hvordan er menstruation under p-piller?

Menstruation under p-piller kan variere meget. Nogle kvinder vil opleve uregelmæssig menstruation på p-piller de første 3 måneder, når de starter på p-piller. Hos nogle af de kvinder forsvinder menstruationsblødningen, men det er helt ufarligt. Nogen tror, at de er blevet gravide, fordi menstruationsblødningen udebliver, og for en sikkerheds skyld, kan man tage en graviditetstest.

Selvom du oplever, at din menstruation på p-piller udebliver af og til, så betyder det ikke, at du har svære ved at blive gravid. Der er ingen bekymringer forbundet med brug af pillerne, og hvis du på et tidspunkt vil være gravid. Der går normalvis 3 måneder fra du stopper med pillerne, til din krop er inde i sin naturlige cyklus igen. Her vil du igen opleve at få din naturlige og “ægte menstruation, og ikke en p-piller menstruation. Bliver du ved med at have uregelmæssig menstruation på p-piller, skal du kontakte din læge eller en gynækolog.

Ved du alt om p-piller? Læs mere her