Kraftig menstruation og normal menstruation

Kraftige menstruationer kan være til stor gene for nogle kvinder. De kan have indflydelse på dagligdagen. P-piller kan have en positiv indvirkning på blødninger, men der kan også være andre faktorer, som kan have en indvirkning. Nedenfor kan du læse mere om normal menstruation og kraftig menstruation.


Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Kraftig menstruation

Det kan differentiere hvor meget man bløder, men nogle kvinder bløder mere end andre, og er generet herved. Normalt bløder man mellem 20 og 40 ml. Bløder man mere end 80 ml anses det som et tegn på kraftig menstruation. Kraftig menstruation kan kendes på følgende:

  • Der er behov for ekstra beskyttelse ved blødning
  • Vågning om natten med behov for at skifte bind
  • Blødninger der påvirker hverdagen
  • P-piller kan hjælpe på blødninger

Kraftig menstruation kan være til gene

At tage ud at spise, dyrke motion eller blot det at være væk hjemmefra i længere tid, kan alt sammen være en byrde for dem, der lider af kraftige menstruationsblødninger eller uregelmæssig menstruation. Disse blødninger kan give blodmangel, men p-piller kan nedsætte både blødningsmængden og blødningsvarigheden. Kvinder der bløder mellem 20-40 ml, altså kvinder der har normal menstruation, bløder mellem 3-7 dage i hver cyklus. Her kan kroppen sagtens nå at følge med, men bløder man mere end 100 ml hver måned, kan man blive træt, svimmel og forpustet. Dette skyldes blodmangel. Tal derfor med din læge, og hør hvad han/hun mener er bedst for dit helbred.

Femicept er en af de mest anvendte p-piller i Danmark. Vil du vide mere om Femicept, kan du trykke her

Hjælper p-piller på menstruation?

P-piller vil nedsætte antallet af dage du bløder og selve blødningsmængden. Derfor bruges p-piller til at behandle kraftige og langvarige menstruationsblødninger. Nogle kvinder fravælger p-pille fridage, og tager p-piller hver dag, for at nedsætte antallet af menstruationer. P-piller hjælper ofte på uregelmæssig menstruation. Det er ikke farligt at springe sine pauser over. Der er nogle ting man skal vide, inden man starter på p-piller. Hvis man tager p-piller normalt, og holder pauser, kan det hjælpe psykologisk. Man vil bløde på samme måde, som inden man startede på pillerne. At man bløder hver måned, kan give en sikkerhed for, at man ikke er blevet gravid ved et uheld. En normal regelmæssig blødning kan være med til at eliminere andre blødninger i utide. Man oplever ikke så ofte uregelmæssig menstruation.Er man indforstået med ovenstående, vil der ikke være noget galt i at springe sine pauser over.

Har du symptomer på PCOS? Læs hvad p-piller kan gøre her