Øget hårvækst af p-piller

Nogle kvinder oplever, at de får øget hårvækst. Det viser sig som regel i teenageårene, og kan følge dem resten af livet. Af de kvinder der oplever øget hårvækst, vil et udsnit føle, at det er til gene. Øget hårvækst er:

  • Hårvækst på maskuline steder
  • Overlæbe, skuldre og bryst er udsat
  • Skyldes ubalance i hormoner
  • P-piller bruges til behandling af PCOS

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Behandling af PCOS med p-piller

Få kvinder stopper deres brug af p-piller, fordi de mener, at det giver dem en øget hårvækst på uheldige områder. Det kunne eksempelvis være behåringen på ben, arme eller kønsbehåring. Faktisk forholder det sig modsat med p-piller, da de bruges til at behandle kvinder med PCOS – øget kropsbehåring hos kvinder. Op imod 10% af alle kvinder oplever en øget kropsbehåring, og det fremspringer som regel på maskuline områder. Det kan være på brystet, ryg/skuldre eller på overlæben. Det er hyppigt, men det er vurderingssag, hvornår der er tale om egentlig PCOS eller symptomer herpå. P-piller kan ikke fjerne eksisterende hår, men de kan påvirke kroppen, således nye hår vokser meget langsomt, eller slet ikke viser sig igen.

Læs her hvordan p-piller kan lindre menstruationer

Hormonel ubalance kan give PCOS symptomer

Øget kropsbehåring er et resultat af en ubalance mellem kønshormonerne i kroppen hos kvinden. Kvinder har både mandlige og kvindelige kønshormoner, og når der opleves kraftigere kropsbehåring, er det et tegn på, at der er en højere koncentration af de mandlige kønshormoner. Ved brug af p-piller tilføres kroppen kvindelige kønshormoner, og dermed vil balancen normaliseres. Ved en normaliseret balance vil den uønskede kropsbehåring bremses eller stoppe. Hvis du starter på ppiller i teeangeårene øges din hårvækst ikke på grund af pillerne, men på grund af den naturlige udvikling, som kroppen gennemgår. Her er det almindeligt at hårvæksten ændrer sig, og det kan den fortsætte med længe efter, du har fået den første menstruation.

Søg læge hvis du oplever gener

Er du en af de kvinder, som oplever PCOS-lignende symptomer, så kan det være en ide at søge læge. Husk at det er helt naturligt, at kvinder udvikler behåring på kroppen. I særlige tilfælde kan det dog blive så kraftigt, at det direkte er til gene. Især hvis hårene viser sig på meget synlige steder, såsom i ansigtet. Selvom p-piller kan hjælpe, så er det vigtigt, at du altid kontakter din læge, og ikke bestiller p-piller fra nettet uden recept. Det er forbundet med øget risiko, at indtage p-piller uden recept. Din læge kan hjælpe med at finde i rette piller dig, og det kræver ofte blot en enkelt konsultation. 

Her kan du læse mere om, hvorfor køb af p-piller uden recept kan være farligt