P-piller og pause

Det er forskelligt, hvordan kvinder tager sine p-piller.- Nogle vælger at bruge p-piller uden at holde pause. I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvordan pillerne kan benyttes, og hvad man skal være opmærksom på, hvis man benytter p-piller uden pause.

  • P-piller kan tages uden at holde pause
  • Mange vælger at holde pause efter 21 dage
  • Pausen varer 7 dage
  • P-piller skal minimum tages i 21 sammenhængende dage

Hvor længe du ønsker at tage dine p-piller uden at holde pause, bestemmer du selv. Om du tager p-piller i 2, 3 eller 4 måneder i træk, eller helt undlader pausen må du selv bestemme. De fleste tager dog deres piller i 21 dage efterfulgt af en pillefri periode på 7 dage.


Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Menstruation og p-piller

Hvis du helt undlader at holde pause, er der dog et par ting, som du skal være opmærksom på. Eksempelvis kan der opstå gennembrudsblødninger, og det er kroppens måde at fortælle dig, at det er på tide med en pillefri periode fra p-piller.  

Vælger du ikke at holde pause fra p-pillerne får du ikke menstruation. Faktisk får du ikke menstruation selvom du holder pauser. Almindelig menstruation sker fordi ægget fra din ægløsning, ikke er blevet befrugtet. Benytter du ppiller har du ikke ægløsning, så der er ikke noget ubefrugtet æg der skal ud. Det er derimod blødning fra slimhinden som er skyld i din “menstruation”

Se hvordan du kan få dine p-piller leveret på abonnement her

Ingen pause kan have bivirkninger

Vælger du helt at undlade at holde pillefri perioder, kan der opstå gemmenbrudsblødning. En gennembrudsblødning sker når slimhinden ved livmoderhalsen bliver for tyk og bliver fraskilt fra kroppen. Slimhinden kan kun komme ud via skeden og det er det, der giver en blødning. Oplever du sådan en situation, er det en god ide at holde 4-7 dages pause fra p-pillerne. Det er forskelligt hvor længe der går mellem gennembrudsblødninger hos den enkelte kvinde og fra kvinde til kvinde. Normalt går der længere og længere mellem gennembrudsblødningerne, når man har benyttet sig af pillerne i en lang periode. Der kan opstå små pletblødninger, men det skal du ikke holde pause fra pillerne for. Det er meget almindeligt, og kan også opstå, hvis du har glemt en enkelt pille. Hvis du ikke holder pause skal du ikke være nervøs for, at du bløder mere, når du engang holder pause. Der er ingen forskel om du holder pause eller ikke.

Læs mere om menstruation og blødninger på p-piller her