Hvor sikre er p-piller?

P-piller er et af de mest brugte præventionsmidler, og de har været på markedet siden 70’erne. Siden den første pille er der sket meget meget udvikling på området, og pillerne er nu meget sikre at benytte.

  • P-piller beskytter 99,9% 
  • P-piller beskytter i den pillefrie periode
  • P-piller skal tages i minimum 21 dage

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

P-piller er op til 99,9% sikre

Hvis du tager dine p-piller korrekt, er du 99,9% sikker på, at du ikke bliver gravid i den periode, hvor du benytter pillerne. Således er det rigtig vigtigt, at du husker at tage dine piller til tiden, så du ikke bryder din cyklus. MinRecept leverer dine p-piller i postkassen, så du aldrig glemmer at få dem hentet.

Hvor sikre er p-piller, er derfor et spørgsmål om, hvor god man er, til at tage sine piller korrekt. Omkring 1-2% af kvinderne i Danmark, som bruger p-piller, oplever at blive gravide, da de glemmer at tage en pille. Det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at man husker at tage dem til tiden.

Hvis du vil undgå at løbe tør for p-piller, kan du vælge at få dem leveret direkte til din postkasse. Her kan du læse mere om online køb af p-piller.

Husk at tage p-pillen

Der er flere metoder til at huske at tage dine piller. Således er faste tidspunkter – f.eks. hver dag inden du går i seng – en god metode til at huske det. Det er vigtigt, at du får skabt en rutine om at tage dine ppiller eller minipiller – fuldstændig lige som du skal huske at børste tænder. Så det vigtigste råd til at huske det er at lave et fast tidspunkt i forbindelse med et dagligt gøremål. Hvor sikre er p-piller, kommer an på, hvor god man er til at tage dem, og at man sørger for, at man ikke får ufrivillige pauser.

Beskytter p-piller under pillefri dage?

Hvis du benytter dine p-piller korrekt, er du også beskyttet mod graviditet, når du har dine pillefrie dage. Normalt tages p-piller i 21 sammenhængende dage, hvorefter du holder en pause i 7 dage. Her er det vigtigt at du ikke lader der gå mere end de 7 dage, før du starter på dine piller igen. For lang en pause øger risikoen for en uønsket graviditet.

Glemmer du at tage en pille efter 7 dages pause, skal du tage den glemte pille, når du kommer i tanke om det. Det er ligeledes vigtigt at du benytter anden beskyttelse under samleje i minimum 7 dage. Glemmer du at tage 4 piller eller mere efter din pillefrie periode, kan du ikke være sikker på, at du er effektivt beskyttet i den indeværende cyklus. Det anbefales derfor, at du bruger anden prævention i hele perioden. Er du usikker på, om du har taget dine piller korrekt skal du være opmærksom. Har du haft sex i denne periode, anbefales det at du tager en fortrydelsespille. Hvor sikre er p-piller? Det kommer an på, hvor god man er til at huske at tage sine piller. Yderligere er det vigtigt altid at have dem.

Se hvordan du kan få dine p-piller leveret direkte i postkassen

Vær opmærksom ved opkast og dårlig mave

Du skal være opmærksom, hvis du har været syg med opkast og diarré i to døgn eller mere. Her er det ligeledes ikke sikkert, at du er beskyttet. Derfor er det vigtigt, at du bruger kondom, såfremt du har sex i en periode på 7 dage efter din sygdom.

Hvis du kaster op eller får diarré i den sidste uge af din cyklus, anbefales det, at du springer din næste pause med p-piller over. Vær opmærksom på, at du stadig er fuldt beskyttet, hvis ikke du har kastet op eller haft diarré i en periode på 2 døgn eller mere. Derfor skal du blot fortsætte med at tage pillerne – præcis som du plejer.

 

Fortsæt med at læse mere om p-piller eller tegn på graviditet her