P-piller, pris og hvordan man får dem

Der er forskel på, hvad p-piller koster, og hvad de indeholder, men der er også nogle ting, som gør sig gældende ved p-piller generelt. Blandt andet hvordan man får dem og hvor de udleveres. Generelt om p-piller kan nævnes følgende:

  • Pillerne koster normalt 35-140kr
  • P-piller kræver en recept fra en læge
  • P-piller udleveres på apoteket eller via MinRecept
  • Der findes forskellige typer af p-piller
  • P-piller egner sig til kvinder mellem 15-35år

En pakke p-piller koster normalt mellem 35 og 140 kroner. I en pakke er der cirka til 3 måneders brug. Prisen kan variere alt efter mærke og hvilken type p-piller du benytter. Den billigste type p-pille er 2. generations, og det er også den mest anvendte i Danmark. 4 generations p piller er den dyreste af de tre almindelige p-pille typer. En 4. generations p-pillepakke ligger normalt omkring 140 kroner for en pakke med piller til cirka 3 måneders forbrug. Forbruget af p-piller beløber sig til mellem 150 og 500 kroner årligt.

Priserne på medicin, inklusiv p-piller, skifter hver 14. dag, og derfor er det ikke muligt at sige præcist, hvad p-piller koster. Prisen sættes af producenterne og kan ikke påvirkes af apoteket. Det er derfor lige meget hvor du køber dine p-piller – prisen er altid den samme. Det samme gør sig gældende, hvis du benytter MinRecept. Her er prisen for p-pillerne, nøjagtigt den samme, som hvis du selv hentede dem på et apotek.


Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Antal p-piller i pakken

Antallet af p piller i én pakke kan være forskelligt. Oftest indeholder en pakke 3 blisterark med hver 21 piller.  Andre pakker kan indeholde 3 blisterark med 28 piller. Som regel er der i alt 63 piller i en pakke, hvilket svarer til 3 måneder. Inden en pakke løber tør, er det vigtigt at du får hentet en ny på apoteket, så du ikke får en ufrivillig pause. Du kan også bruge MinRecept, så har du altid din nye pakke ppiller klar.  Når du har taget p-piller i 21 dage, holder de fleste en pause på 7 dage. I de pakker hvor der er 28 piller, indeholder 7 af dem ikke hormoner. Disse pakker benyttes typisk af kvinder, som har lidt svært ved huske, hvornår de skal holde deres pause, og hvornår de skal starte igen. Ved 28 en pakke med 28 piller, tager de en piller hver dag. Dog har de piller der ikke indeholder hormoner en anden farve, således at det er til at holde et overblik, og tage den rigtige type, hvis man har glemt at tage en enkelt pille.

Hvilke piller skal du bruge?

Hvilken pakke der passer dig bedst, kan du finde ud af i samråd med din læge, eller hvis du efter en periode finder ud af, at du har svært ved at finde rundt i, hvornår du skal holde pause og hvor længe. Det kan også være, at du oplever bivirkninger eller blødningsforstyrrelser på dine nuværende piller. Gør du det, er det en god ide at tage kontakt til din læge. Der er risiko forbundet med p-piller, og derfor er det vigtigt at købe de rigtige piller, og ikke nogle på nettet uden recept. Det skal ikke være afgørende hvad p-piller koster. Måske anbefaler din læge dig, at du skal bruge minipiller. Nedenfor kan bruge linket til at læse om pris på minipiller.

Her kan du læse, hvordan du sikkert kan købe p-piller online

Er der forskel mellem pris på p-piller og minipiller? Læs om pris på minipiller her

Hvordan får man p-piller?

Når du skal på p-piller, skal du kontakte din læge. Sammen finder i ud af, hvilken type p-piller der burde passe til dig, og lægen måler også dit blodtryk, for at se om det er ok. P-piller kan i visse tilfælde øge blodtrykket i en periode. Lægen stiller dig en række spørgsmål, som eksempelvis om nogen i din nærmeste har haft blodpropper, som du lider af sygdom og andre ting, som ikke umiddelbart fremgår af din journal. Alt dette er med til at give lægen et risikobillede, så det er vigtigt at svare korrekt på spørgsmålene. Lægen forklarer yderligere omkring fordele og ulemper ved brug af p piller. Vurderer lægen, at det er ok for dig at starte på p-piller, får du normalt kun en recept til 3 måneders brug. Derefter vil lægen bede dig komme til en kontrol for at se, om dit blodtryk er steget, og forhøre sig, om du har haft bivirkninger, som overstiger normalen. Er alt i orden, vil du typisk få en recept, der gælder i 12 måneder, med enten 4 eller 6 udleveringer om året.

Måske er minipiller bedre for dig? Læs for at finde ud af det

Recept på p-piller

Din recept på pillerne, bliver lagt ud på en receptserver. Receptserveren kan tilgås af alle landets apoteker, som kan udlevere dine p-piller. Du skal huske at tage ned på apoteket, når din nuværende pakke er ved at løbe tør, så du ikke får en ufrivillig pause i din cyklus. Hvis du benytter  MinRecept, får du p-piller leveret og en påmindelse når din recept skal fornyes.

Her kan du læse hvor gammel du skal være for at benytte p-piller