Hvad er PCOS symptomer?

Der er en række symptomer, som er typiske for PCOS. De viser sig måske ikke alle sammen på samme tid, og kan variere meget i kraftigheden. Derfor kan det til tider være svært at vurdere, som man lider af PCOS. Symptomer på PCOS:

  • Svært ved at blive gravid
  • Øget hårvækst
  • Akne
  • Overvægt
  • Uregelmæssig eller manglende menstruation

Få fast levering af dine p-piller!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

PCOS symptomer ses hos mange kvinder, men de behøver ikke at være ramt. Sygdommen rammer 5 til 10% af danske kvinder. Det er en sygdom, der giver øget hårvækst, øget akne og længere tid mellem menstruationerne. P-piller kan have en positiv effekt, da det hjælper med at balancere hormonerne i kroppen. Når man har sygdommen, har man et øget antal af det mandlige kønshormon, hvilket derfor kan give øget hårvækst. PCOS symptomer kan være forskellig fra kvinde til kvinde.

Måske skal du skifte p-piller, for at de virker mod PCOS. Se om du kan skifte her

Hvordan kan PCOS behandles?

3. og 4. generations p-piller virker bedst til PCOS behandling, hvis der udelukkende fokuseres på p-piller, som virkemiddel mod symptomerne. Man skal være opmærksom på, at risikoen for blodpropper, ved disse p-piller, er højere end hvis man benytter 2. generations p-piller. Det er derfor en god idé at tale med sin læge om, hvilke p-piller der vil være bedst for dig at bruge, til PCOS behandling.

Ved du alt om de mulige bivirkninger? Det gør de færreste!  Læs om bivirkninger ved p-piller her

Sygdommen er kronisk

Hvis man har PCOS, og jævnligt oplever længere tid mellem sin menstruation, kan p-piller hjælpe med at regulere dette. Pillerne vil sørge for, at din menstruation kommer regelmæssigt, og på et planlagt tidspunkt i din cyklus. Oftest i de perioder hvor du holder pause fra p-piller. Derudover vil pillerne også afhjælpe akne samt øget hårvækst, i forbindelse med sygdommen. P-piller kan altså bruges til PCSO behandling, men det en uhelbredelig sygdom, så det er ikke sikkert at PCOS symptomer forsvinder helt.

Graviditet og PCOS

Kvinder der lider af PCOS, kan have svært ved at blive gravide, hvilket også er en gene der kan komme i forbindelse med sygdommen. Mange kvinder finder først ud af at have PCOS når de forsøger at blive gravide. Det ses også at nogle kvinder får cyster på æggestokkene, men det er ikke alle der rammes af dette. Det er for mange de værste PCOS symptomer.

Ved at tage nogle blodprøver, kan lægen se om der er ubalance i kønshormonerne, og derved konstatere om man har sygdommen eller ej. Lægen kan ligeledes rådgive om den bedste PCOS behandling til dig.

Hvornår skal man tage p-piller? Find svaret på spørgsmålet her