Glemt at skifte sit p-plaster

Hvis man glemmer at skifte sit p-plaster i starten af en ny cyklus, altså på dag 1, er der en øget risiko for, at man får en ufrivillig graviditet. Man er således nødsaget til anvendelse af anden prævention i en periode. Har man haft samleje omkring forglemmelsen, kan det være nødvendigt at benytte sig af fortrydelsespille.

  • P-plastre holder i en uge
  • Det skal sættes på huden
  • Det har samme sikkerhed som p-piller
  • Et p-plaster kan holde til vand

Få fast levering af dine p-plastre!

… og bliv fri for turene til apoteket!

Se hvor billigt det er!

Er man i tvivl, skal man kontakte sin læge. Det er vigtigt, at man stadig påsætter et nyt plaster, så snart man kommer i tanke om det. Herefter har man fået en ny dag for plaster skifte. Det betyder “dag 1” i cyklussen, er den dag hvor man har sat det nye plaster på

Forglemmelse på mere end to døgn

Hvis man derimod glemmer at skifte et plaster midt i en cyklus, så skal man påsætte et nyt, så snart man kommer i tanke om det. Det næste p-plaster sættes på den dag, du normalvis ville sætte et nyt på. Glemmer du at påsætte et nyt p-plaster i mere end 2 døgn, er der risiko for ufrivillig graviditet. Derfor skal man starte på en ny 4 ugers cyklus, så snart man kommer i tanke om, at man har glemt påsætning af et plaster. Den første uge er man nødsaget til anvendelse af anden ikke hormonel prævention, hvis man ønsker at have samleje. Ellers kan man ikke vide sig sikker på, at man ikke får en ufrivillig graviditet. Alternativt skal man lade være med at have samleje. Glemmer man at tage et p-plaster af i uge fire af din cyklus, skal man fjerne plastret hurtigst muligt, og dernæst starte en ny cyklus den dag, du normalvis ville gøre det. Det er ikke nødvendigt med supplerende prævention.

Køb p-plaster sikkert og få dem leveret i postkassen – Læs hvor let og sikkert det er her

Hjælp til at huske p-plaster

Det kan virke lidt svært at holde styr på, hvad man skal gøre hvis man glemmer at skifte p-plastre i rette tid. Derfor er det smart at lave en rutine, som sikrer, at man får det skiftet i rette tid. Det kan eksempelvis være søndag aften inden man går i seng, så man er klar til en ny uge. En anden ide er, at sætte en alarm på sin telefon, eller bede ens forældre hjælpe med at huske på det, hvis man stadig bor hjemme. Heldigvis sidder plastret steder på kroppen, hvor man normalt lægger mærke til det, når man er i bad. Derfor vil man blive gjort opmærksom på plasteret. Man skal altid sørge for, at man ikke løber tør for p-plaster. Derfor kan det være en løsning, at få dem leveret på abonnement.

Vil du læse mere om p-plaster og hvordan de bruges? Det kan du læse her